lliga per la laïcitat

ACTUACIONS: ACTIVITATS

<< Tornar a Activitats

Campanya de suport a la metgessa que demana treballar en un servei públic sense símbols religiosos.                

Des del mes de setembre del 2009 i arran d'un conveni que l'ICS va fer amb una entitat religiosa (Clinica Salus Infirmorum propietat de les religioses de San José) se'ns obliga a treballar durant les guàrdies al personal sanitari de l’ICS de l’ABS de Banyoles, es a dir en horari d’atenció continuada sota la presencia de símbols religiosos (crucifixos) en una clínica propietat d’una institució religiosa.

Una metgessa de l’ABS de Banyoles demana, com a respecte a la seva llibertat de consciència, no treballar sota la presència de símbols religiosos. Com és possible que personal de l’administració pública d’un estat aconfessional hagi de treballar sota símbols religiosos de manera imposada? És per això que va presentar un recurs contenciós administratiu contra l’Institut  Català de la Salut (ICS). La sentència del jutjat de primera instància va rebutjar els seus arguments, però el Tribunal Superior de Justícia ha admès a tràmit el recurs d’apel·lació.

Ateus de Catalunya ha iniciat una campanya per recolzar aquesta iniciativa a través d’aportacions econòmiques per tal d’ajudar a finançar el procediment judicial.

Per col·laborar amb aquesta campanya, cal posar-se en contacte amb:

Ateus de Catalunya - http://ateus.org
email: info@ateus.org, tel: 696.505.636
Apartat de Correus núm. 13.112, 08080 Barcelona
Local social: carrer Daoiz i Velarde, num. 30 de Barcelona, dijous 19 a 20.30 h.

 

.

 

 
Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona