lliga per la laïcitat

INICI: NOTÍCIES

 

La Lliga per la Laïcitat us convida a la lectura pública d’un capítol del llibre del Baró de Holbach “Cartas a Eugenia”. En motiu de la visita del Sr. Ratzinger a Madrid aquest agost la Lliga per la Laïcitat vol manifestar el seu desacord amb el tractament que les diferents institucions públiques atorguen a aquesta visita. L’acte consistirà en la lectura pública d’un capítol del llibre del Baró de Holbach “Cartas a Eugenia”, seguida d’un debat sobre la vigència de la il·lustració a l’actualitat.
12 -07 - 2011

Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat s’adhereix a la campanya laïcista davant la visita del Papa a Madrid .
29 -06 - 2011

   
 

La Lliga per la Laïcitat s’adhereix a l’Aliança per a una Europa Laica. Una plataforma d’organitzacions que estan a favor de la laïcitat i que té per objectiu defensar les lleis dels atacs reaccionaris de les influències religioses i promoure la laïcitat en l’àmbit polític i institucional a nivell europeu. L’Aliança neix pel sentiment d’afectació per la forma en que algunes forces religioses reaccionaries estan intervenint en les institucions europees a través de la imposició de patrons de comportament, la promoció no regulada de l’objecció de consciència que genera desigualtat i discriminació, i gaudint de privilegis financers.
27 -06 - 2011

Per més informació: http://www.secular-europe.eu/

   
 

La Lliga per la Laïcitat denuncia la campanya enganyosa de la Conferència Episcopal. Al contrari del que volen fer creure, al marcar la casella "església catòlica" de la declaració de la renda, ni euro d'aquesta aportació va a parar a accions d'atenció social.
21 -06 - 2011

Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat demana a la Generalitat explicacions entorn la missa institucional amb motiu del dia de les esquadres. A aquest efecte s'ha enviat una carta als diferents responsables d'aquest cos.
07 -06 - 2011

Més

   

La Lliga per la Laïcitat inicia la campanya anual per denunciar el finançament de l’església catòlica a través de la declaració de la renda.
16 -05 - 2011

Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat publica la carta d’incidència per a les eleccions municipals: un document que s’ha fet arribar als principals grups polítics que es presenten a les eleccions municipals, amb una relació de propostes per assolir la laïcitat en l’àmbit municipal.
03 -05 - 2011

Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat demana a la Generalitat explicacions entorn l’acte litúrgic celebrat al Palau en la Diada de Sant Jordi. A aquest efecte s’ha enviat una carta als consellers i conselleres que van ser presents a l’acte.
27 -04 - 2011

Més

   
 

Les entitats promotores de la Lliga per la Laïcitat es van reunir el ahir dilluns per tal de fer balanç del 2010 i planificar el 2011. També es va decidir l'adhesió de la Lliga a l'Aliança per a una Europa Laica, a més de definir el contingut de la campanya de la renda laica per aquest 2011.
12 -04 - 2011

   
 

La Lliga per la Laïcitat s'ha reunit amb el nou Director General d'Afers Religiosos, el senyor Xavier Puigdollers. A la reunió s'han presentat les línies mestres del projecte de la lliga i s'ha ofert al nou Director la col·laboració de la Lliga per al disseny de polítiques públiques que permetin la creació d’un espai públic veritablement democràtic, humanista, integrador i convivencial.
05 -04 - 2011

   
 

A la web de la Lliga per la Laïcitat s'ha obert un nou espai, l'agenda laica, que pretén ser un calendari de tota activitat relacionada amb l'activitat laïcista.
21 -03 - 2011

Més

   
 

Comunicat de la Lliga per la Laïcitat referent al finançament de l’Església catòlica espanyola mitjançant la recaptació del IRPF.
08 -03 - 2011

Més

   
 

Les entitats promotores de la Lliga per la Laïcitat es van reunir el passat dilluns per tal d’analitzar la conjuntura política i social sobre la qual definir el seu pla estratègic.
01 -03 - 2011

   
 

Ateus de Catalunya inicia una campanya de suport a la metgessa que demana treballar en un servei públic sense símbols religiosos.
22 -02 - 2011

Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat participarà a la conferència “La mort: misteri i certesa” que es realitzarà el dijous 11 de novembre a les 19:30 a  Sant Boi de Llobregat.
09 -11 - 2010

   
 

La Lliga per la Laïcitat present al Fòrum "Espai de Llibertat" .

08 -11 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat present a la concentració en defensa de la laïcitat.

05 -11 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat manifesta el seu malestar davant el seguiment a la visita del Sr. Ratzinger que Televisió de Catalunya ha realitzat.

04 -11 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat demana als representants institucionals que s’abstinguin de participar a la celebració religiosa que es porta a terme per tal de consagrar la Sagrada Família en tant que càrrecs electes .

28 -10 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat manifesta el seu rebuig al finançament públic de la visita del Sr. Ratzinger .

25 -10 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat vol manifestar la seva disconformitat amb el tractament que les diferents institucions públiques atorguen a la visita que el Sr. Ratzinger farà a Barcelona per consagrar la Sagrada Família.

08 -10 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat s'adhereix a la plataforma unitària que davant la visita del sr. Ratzinger vol reivindicar l'estat laic.  

23 - 09 - 2010

Més

   
 

la Lliga per la Laïcitat posa en marxa una campanya per fomentar unes Festes Majors laiques.  

15 - 09 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat s'adhereix al Manifest promogut per entitats socials de Catalunya d'adhesió i suport a la convocatòria de vaga general del 29 de setembre feta pel moviment sindical català.  

14 - 09 - 2010
Més

   
 

La Lliga per la Laïcitat s'dhereix al Manifiesto acto 23 de Octubre de Madrid, por un estado Laico. 

14 -09 - 2010
Més

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 

Actuacions recents
Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona