lliga per la laïcitat

RECOMANEM: LLIBRES

 

Laïcitat, una proposta per a la convivència. Arrels de la democràcia (I). Joan-Francesc Pont, Santiago Castellà, Vicenç Molina i Jordi Serrano. MLP Edicions. Col·lecció Pensament Laic i Progressista, 7. Barcelona, 2008.
Som aquí per convidar a pensar pel nostre compte. per atrevir-nos a ser lliures en consciència. Per aplicar la visió laica -diversa i diferent com la vida mateixa- als espais de la reflexió i de la quotidianitat.
   

 

Nosaltres: Escrits sobre Laïcitat, Escola i Ciutadania. Vicenç Molina, Enzo Marzo i Joan-Francesc Pont. MLP Edicions. Col·lecció Pensament Laic i Progressista, 3. Barcelona, 2006.
Nosaltres us proposa una invitació al compromís per la tolerància activa, la igualació dels drets i la lluita contra els privilegis injustos. Per la radical construcció d'una societat democràtica, autènticament respectuosa amb la diversitat i la pluralitat religiosa.

 

Laïcitat i dret a l'espai públic. Lliga per la laïcitat. 2a edició revisada i en català. Barcelona, 2005.
Aquest llibre pot contribuir a mantenir una cadena d'unió entre tots els ciutadans i ciutadanes que aspiren a exercir amb plenitud tots els seus drets, sense restriccions mentals, sense reserves, sense barreres de cap tipus. Podem arribar a trobar-nos en aquest horitzó comú de la laïcitat com a substrat i garantia, precisament, de la plenitud en l'exercici de tots els drets ciutadans.

 

La República en els cors: El cor de la República. Vicenç Molina. MLP Edicions. Col·lecció Pensament Laic i Progressista, 2. Barcelona, 2006.
Una reivindicació dels valors de la República per convidar a la construcció d'una ètica civil.

 

La respuesta europea. Una ética laica para el progreso de la juventud. Vicenç Molina. Barcelona, 2003.
Perspectiva conceptual sobre les possibilitats pedagògiques, en el temps lliure, de la formació en valors fonamentats en l'ètica laica i en el substracte històric i filosòfic de la cultura europea.

 

Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona