lliga per la laïcitat

ACTUACIONS: ACTIVITATS

<< Tornar a Activitats

La Lliga per la Laïcitat denuncia la campanya enganyosa de la Conferència Episcopal

Davant les declaracions de la Conferència Episcopal Espanyola en la que vinculen la consignació de la casella “església catòlica” de la declaració de renda amb l’atenció social que realitzen diverses organitzacions vinculades a l’església catòlica, la Lliga per la Laïcitat vol denunciar el que considera un intent d’engany i una situació de privilegi.

L’acció d’atenció social que realitzen aquestes organitzacions no està finançada a través de l’assignació del IRPF, tal i com ho indica els propis pressupostos de la Conferència episcopal i que es poden consultar a la seva web.

Quan es marca la casella de l’església, s’ha de saber que ni un euro va a parar a accions de caràcter social, la seva totalitat es destina a mantenir la seva estructura: del total dels 214 milions d’euros que al 2010 l’Església Catòlica va ingressar per l’assignació del IRPF, 160 milions d’euros es van destinar directament i integrament a pagar els sous de sacerdots i bisbes, i 54 milions d’euros es van destinar a l’activitat pastoral.

Per això, des de la Lliga per la Laïcitat fem una campanya per informar a les persones contribuents el que significa marcar la casella de l’església.

Podeu consultar les fonts a:

Declaracions de la CEE

Pressupost 2010 del Fons Comú Interdiocesà

 

 

Documents relacionats

Comunicat. Pdf - 22 kb

Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona