lliga per la laïcitat

ACTUACIONS: ACTIVITATS

ampliar foto

<< Tornar a Activitats

Cicle de conferències Laïcitat i Educació

En el marc del cicle de conferències i actes Laïcitat i Educació, organitzat pel MUCE-Lleida amb la col:laboració de l'Institut Municipal d'Educació, l'Ajuntament de Lleida i els Serveis Territorials del Departament d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, la Lliga per la laïcitat va ser present participant en les dues conferències programades.

El dimarts 3 d'octubre en Joffre Villanueva va fer-se càrrec de la conferència “El llarg camí de la laïcitat a Catalunya” en la que, amb la participació dels assistents, es va fer un repàs del moviment laicista al nostre país i un anàlisi de la situació actual.

El dilluns 9 d'octubre, en Vicenç Molina va fer-se càrrec de la conferència “Laïcitat, educació i ciutadania” en la que es va desenvolupar les eines que ofereix la laïcitat per construir un espai públic sense imposicions de cap mena, donant especial rellevància a l'àmbit escolar.

El cicle es va completar amb la projecció de la pel·lícula “PROMISES”  (EUA 2001) l'argument de la qual gira entorn d'entrevistes realitzades amb infants i joves israelians i palestins i demostra com el fet religiós pot ser el mur insalvable en disputes i conflictes oberts.

 

 
Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona