lliga per la laïcitat

ACTUACIONS: CAMPANYA “QUE NO T’EXPLIQUIN HISTÒRIES!”

La Lliga per la Laïcitat ha engegat una campanya per obrir el debat sobre la laïcitat a les aules dels instituts públics. Per això s’ha editat un DVD que ajuda a entrar en aquesta discussió, i una guia d’acompanyament que proposa una sèrie d’activitats a desenvolupar a l’aula. Aquests materials s’han enviat a tots els IES públics de Catalunya.

S’espera que aquesta campanya contribueixi a enfocar el debat sobre l’educació, i el centre educatiu, com aquella institució que ha de contribuir a que els nois i noies adquireixin els seus propis criteris ètics i cívics.

Amb l’objectiu que sigui l’alumnat el principal protagonista d’aquesta discussió, la campanya “Que no t’expliquin històries!” va dirigida als nois i noies, entenent que no se’ls pot marginar del debat sobre la religió dins les escoles públiques. Aquesta campanya és una eina innovadora per tal que nois i noies comptin amb elements que els ajudin a reflexionar i pensar sobre les diferents maneres d’interpretar el món.

Aquesta campanya compta amb el suport de 6 organitzacions juvenils: 3 federacions que treballen en l’àmbit de l’associacionisme educatiu (Acció Escolta de Catalunya, l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya i ESPLAC – Esplais Catalans); i 3 sindicats d’estudiants (AEP – Associació d’Estudiants Progressistes, AJEC – Associació de Joves Estudiants de Catalunya i Estudiants en Acció).

La Lliga per la Laïcitat té presència en la pràctica totalitat dels centres educatius d’educació secundària, de la mà de les organitzacions sindicals, de renovació pedagògica, les associacions de mares i pares, les associacions d’estudiants o associacions d’educació en el lleure, que recolzen la Lliga per la Laïcitat.

Documents relacionats
Cartell. JPG - 24 kb

Díptic. Pdf - 777 kb.

Guia metodol�gica. Pdf - 2.875 kb.

Vídeo campanya

 

 

Vincles relacionats

Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona