lliga per la laïcitat

ACTUACIONS: ACTIVITATS

<< Tornar a Activitats

Guia per al respecte a la diversitat de creences en l’àmbit funerari – nota de premsa

La Lliga per la laïcitat vol mostrar la seva felicitació a la Direcció d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya per la publicació de la primera “Guia per al respecte a la diversitat de creences en l’àmbit funerari”.

Considerem de rellevant importància l’edició de materials com aquest per tal d’avançar en la construcció civil d’una societat laica. Per això mateix, la Lliga per la Laïcitat va proposar a la Generalitat que s’analitzés quina era la situació real dels tanatoris a Catalunya, que es fes una reflexió entorn quines són les bones pràctiques en aquest àmbit, i es sintetitzés tot plegat en un document que ens permeti aprendre de les diverses sensibilitats espirituals i filosòfiques que viuen conjuntament al nostre país.

La Lliga per la Laïcitat és un organisme consultor de la Generalitat de Catalunya pel que fa a les politiques relacionades amb els drets de llibertats de pensament, de consciència i religió.

La Lliga per la Laïcitat, des de la seva fundació l’any 2003, treballa pel desenvolupament d’un codi de convivència d’acord amb la condició de ciutadania de les persones, que no segregui per condicions d’origen, creença o ideologia -entre altres -, on es garanteixi entre tothom la pau civil en l’espai públic, que és la casa comuna de totes i tots els ciutadans.

 

 

 

 

 

.

 

 
Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona