lliga per la laïcitat

ACTUACIONS: ACTIVITATS

<< Tornar a Activitats

La Lliga per la Laïcitat demana a TVC que es disculpi per la missa organitzada a Montserrat en motiu del 25è aniversari de la televisió pública de Catalunya.

El passat 7 de setembre Televisió de Catalunya va organitzar una missa a Montserrat amb motiu del 25è aniversari.

Aquesta mena d'actes commemoratius, ens allunya d'un model de comunicació democràtic, inclusiu i propi d’una societat moderna i plural.

La TVC ha de mantenir una posició central en el camp comunicatiu i, per això, cal que representi de veritat la Catalunya del segle XXI, que òbviament, és laica, diversa i gens monolítica.

No ha de correspondre a l’Estat, ni a les institucions autonòmiques, promoure una determinada creença ni fer proselitisme a favor de cap confessió religiosa concreta. En aquest cas,  des de la Lliga per la Laïcitat avaluem aquest acte religiós organitzat per la televisió pública catalana com un greu error en tots els sentits.

La televisió pública ha de vetllar per ser capaç de projectar la realitat d’aquesta societat, ben allunyada de les inèrcies sociològiques heretades del franquisme – tant sols cal remetre’s a les dades-.

Un Govern que s’anomena progressista hauria de vetllar per garantir la laïcitat i el respecte a la llibertat de consciència del conjunt de la ciutadania. No és el cas, de moment.

La Lliga per la Laïcitat demana a la direcció de Televisió de Catalunya una disculpa per l’acte realitzat, tot respectant així la lliure opció credencial de la població.

 

 

 

 

 

 

.

 

 
Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona