lliga per la laïcitat

ACTUACIONS: ACTIVITATS

<< Tornar a Activitats

La Lliga per la Laïcitat davant l’avantprojecte de Llei d’Educació de Catalunya:

La Lliga per la laïcitat fa una crida a la comunitat educativa i el Departament d’Educació perquè l’escola sigui un espai ciutadà no fraccionat per confessions religioses, perquè promogui i respecti la més absoluta llibertat de consciència i perquè jugui un paper promotor del pensament lliure i de la capacitat crítica dels alumnes per fer-los ciutadans responsables.

En aquest sentit considerem que l’avantprojecte de Llei d’Educació de Catalunya no garanteix la no-intervenció de diferents confessions religioses dins l’escola pública. L’articulat proposat fa un pas enrere respecte la llei estatal (Ley Orgánica de Educación), ja que en el marc català l’obligatorietat d’oferir assignatures de religió es constitueix com a norma, mentre que en l’articulat estatal és manifesta com a excepció.

La Lliga per la Laïcitat proposa que la religió abandoni l’escola finançada amb fons públics, deixant l’adoctrinament en aquells àmbits específics de culte i fe. Per tant, exigeix que la nova Llei d’Educació de Catalunya garanteixi plenament un caràcter aconfessional en els centres públics i concertats, independentment de l’ideari del centre.

Per tot això, la Lliga per la Laïcitat demana al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que modifiqui l’article 2 de l’avantprojecte de llei, i l’adeqüi perquè es garanteixi el principi de laïcitat als centres d’educació.

 

 

 

 

.

 

 
Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona