lliga per la laïcitat

RECOMANEM: NOTÍCIES RELACIONADES

<< Tornar al llistat de Notícies relacionades

El Debat.cat , 19.09.2007
Barcelona

LA LLIGA PER LA LAÏCITAT ENCETA LA CAMPANYA "PER UNA MERCÈ LAICA"

Demanen que els regidors de Barcelona no participin en la propera missa de la Mercè. I insten el consistori –format per partits propers al laicisme– a separar-se dels actes litúrgics organitzats per l’Arquebisbat de Barcelona. La Lliga per la Laicitat, una taula d’entitats fundada el 2003, ha comminat l’Ajuntament a “no perdre l’oportunitat” de secularitzar les festes de Barcelona i, a través de la campanya ‘Per una Mercè Laica’ ha demanat que no “s’oficialitzi” l’anomenada “missa concelebrada”.

Segons la Lliga per la Laïcitat considera que “no és admissible l'ostentació pública de simbologia confessional, o el fet de sotmetre-s'hi per part de càrrecs públics escollits democràticament”. En aquest sentit, demanen que els representants municipals “escollits democràticament pels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, s'abstinguin de participar en la celebració religiosa que es porta a terme durant les festes de la Mercè”. 

Pluralisme intern
La Lliga per la Laïcitat està formada per Ateus de Catalunya, CCOO de Catalunya, Confederació General del Treball CGT, Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya FAPAC, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica FRMP, Gran Lògia de Catalunya i Balears GLCB, Gran Orient de Catalunya GOC, Unió General de Treballadors UGT, Unió Sindical de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya USTEC i Moviment Laic i Progressista MLP (integrat per Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Cooperacció, Acció Escolta de Catalunya, Esplais Catalans ESPLAC, Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, Fundació Terra, Entorn sccl., Escola Lliure El Sol i Espai Laic).

 

Lliga per la Laïcitat
c. Avinyó, 44 - 08002 Barcelona